Corona taxi

Taxicentrale City Utrecht heeft zijn diensten uitgebreid met het vervoer van vervoer Covid patiënten(Corona-taxi). Wij vervoeren Corona patiënten naar ziekenhuizen zorginstellingen etc. in opdracht van, zorgverzekeraars en particuliere.
Met onze aangepaste wagenpark(rolstoeltaxi) en benodigde medische voorzorg maatregelen rijden wij regelmatig in regio met corona proef rolstoeltaxi Utrecht, Rolstoeltaxi Amsterdam, Rolstoeltaxi Den Haag en evt. ook door heel Nederland.
 

Wanneer kan een COVID-19 patiënten vervoerd worden?

 

Zittend Corona patiëntenvervoer kan nodig zijn voor personen die besmet zijn met het nieuwe corona-virus. Bijvoorbeeld om naar het ziekenhuis te gaan voor een behandeling met chemotherapie of dialyse e.d Als behandelaar beslist dat het nodig is, kan iemand met het corona-virus vervoerd worden. Dit kan zolang de vervoerder zich houdt aan de RIVM-regels hieronder.

 

Wanneer kan een COVID-19 patiënten vervoerd worden?

Zittend Corona patiëntenvervoer kan nodig zijn voor personen die besmet zijn met het nieuwe corona-virus. Bijvoorbeeld om naar het ziekenhuis te gaan voor een behandeling met chemotherapie of dialyse e.d

Als behandelaar beslist dat het nodig is, kan iemand met het corona-virus vervoerd worden. Dit kan zolang de vervoerder zich houdt aan de RIVM-regels hieronder.

 

Wij staan u graag te woord.

 Neemt contact op met onze Centrale.
 • Wij bespreken met u de mogelijkheden voor passend taxivervoer.
 • U ontvangt vooraf telefonisch instructies van de chauffeur/centralist
 • Raak onderweg zo min mogelijk dingen aan ook uw gezicht niet
 • Volg altijd de aanwijzingen van de chauffeur op.

  Voor uw specifieke bestemming of gewenste route  of om een prijsopgave vragen, wij staan u graag te woord Bel 030-700.1290 of mail ons info@taxicentraleCityUtrecht.nl 

 

 

 

Corona taxi teststraat

Heeft u Corona-virus klachten? zoals verkoudheid, hoesten, niezen of koorts? En moet zich eigen laten testen, maar heeft geen vervoer naar teststraat! Geen paniek wij rijden u naar de teststraat en ook weer terug.  Na elk rit wordt onze wagens schoongemaakt en gedesinfecteerd en gelucht.

Voor meer info of bestellen van Corona patiënten-vervoer
Bel ons 030-7001290 we staan u graag te woord.

 

COVID-19 Vervoer

Laten testen op Corona, maar geen auto? '

Regels tijdens het vervoer

 • De chauffeur geeft het chirurgisch mond-neusmasker aan de passagier, zonder de passagier aan te raken.
 • De passagier zet buiten de auto het mond-neusmasker op en desinfecteert de handen met een handalcohol.
 • De passagier zit achterin de auto op de plek die door de chauffeur afgedekt is.
 • De chauffeur opent het portier voor de passagier en laat deze instappen. Is er hulp bij het instappen nodig? Of wordt er een rolstoel ingereden? Dan gebruikt de chauffeur handschoenen. Dit geldt ook voor het plaatsen van de rolstoel in het voertuig.
 • Als de chauffeur handschoenen aan heeft, doet hij deze nu uit. De chauffeur desinfecteert de handen met handalcohol na het aanraken van het portier, andere materialen of de passagier voor het wegrijden.
 • De passagier doet zelf de gordel vast en los. Als het kan, houdt de passagier zijn bagage op schoot. Als dit niet kan, mag de bagage ook ergens anders in het voertuig worden gezet.
 • Bij aankomst bij het ziekenhuis of de instelling opent de chauffeur het portier voor de passagier. Als hulp bij uitstappen noodzakelijk is, gebruikt de chauffeur handschoenen. Daarna trekt chauffeur de handschoenen weer uit.
 • De passagier houdt het mond-neusmasker op. De passagier doet deze pas af als de chauffeur weg is.
 • De chauffeur desinfecteert de handen met handalcohol.
 • Als het een heen-en-terugrit is, wacht de chauffeur buiten de auto tot de passagier terugkeert. Tijdens het wachten de auto in ieder geval 5 minuten luchten. Bij terugkeer van de passagier: alle stappen opnieuw uitvoeren.

 

Wij halen u op met onze luxe taxi en brengen u naar uw bestemming. In onze comfortabele taxi’s of taxibusjes kunt contant betalen maar ook met pin of met iDeal. Wij bieden diverse vervoersvormen op maat aan en ook onze service is altijd op maat.